OPENINGSDANS BRUILOFT


Gaan jullie trouwen en op zoek naar een originele openingsdans voor jullie huwelijk? Dan zijn jullie bij mij op het goede adres. Van engelse wals tot chacha, van quickstep tot dirty dancing. Het maakt niet uit als jullie nog geen danservaring hebben, alles is te leren!

Hoe werkt het:
Afhankelijk van wat jullie wensen zijn is het aantal lessen in te schatten. Een basis quickstep of chacha is al te leren in 1 les! Openingsdansen leer ik aan in privé lessen, zodat de dans specifiek naar jullie wensen wordt gemaakt. Een privé les kost € 60,- per koppel per 45 minuten. Uiteraard is het ook mogelijk om een privé les samen met ouders te plannen zodat ook de ouders hetzelfde leren dansen.

Wat is een openingsdans:
Volgens de etiquette is de eerste dans gereserveerd voor de bruid en bruidegom, hiermee wordt de dansavond geopend. De openingsdans is officieel een quickstep of een engelse wals, maar niets is verplicht.

Na deze openingsdans wisselt het bruidspaar van danspartner. De bruidegom vraagt de moeder van de bruid en de bruid vraagt de vader van de bruidegom ten dans. Bij de volgende wissel danst de bruid met haar eigen vader en de bruidegom met zijn eigen moeder. Daarna is de keuze vrij en is de dansvloer voor iedereen geopend.


In de praktijk blijkt dat steeds minder bruidsparen zich iets aantrekken van de etiquette.Hoewel de openingsdans bijna op iedere bruiloft nog wordt gedaan, is dit niet altijd meer de engelse wals of quickstep. Steeds vaker wordt het een eenvoudig schuifel nummer, of juist een moeilijk ingestudeerd dansstuk op opzwepende muziek. In deze gevallen schiet vaak het dansen met wederzijdse ouders er bij in.

Wat het uiteindelijk ook wordt, zorg dat de openingsdans bij jullie past en dat jullie ervan genieten! Het is júllie moment, en of jullie nu intiem een nummertje schuifelen of helemaal los gaan met ingestudeerde pasjes, het is een éénmalig-niet-over-te-doen moment.

Iets voor jullie?
De huidige trend is de spectaculaire openingsdans op bruiloften. Bruidsparen gaan de dansvloer op, beginnen braaf te schuifelen op een zoetige ballad en 'plotseling' valt de muziek uit. Het bruidspaar kijkt 'nietsvermoedend' en 'verbaasd' om zich heen en ineens wordt een nummer ingezet met een flinke beat en het bruidspaar gaat los! Maandenlang zijn ze vaak bezig geweest met deze ingestudeerde dansact op de meest uitbundige nummers. Kijk hier voor een voorbeeld van hoe gek je het maken kan.


LEREN STIJLDANSEN?
SCHRIJF JEZELF NU IN